foto 2Begin dit jaar stapten Erald en Mathilde van de Ridder van CLC Den Haag en Peter en Ilona Paauwe van DoorBrekers Barneveld het vliegtuig uit de warmte in. Moe van de reis, maar verwachtingsvol naar wat zou komen. 8 dagen lang bezochten zij, samen met Compassion, verschillende projecten en ontmoetten ze kinderen die zij zelf en hun gemeenteleden sponsoren.
 
Door: Renske Bennik
 
Dit is deel 3. Lees deel 1 hier. Lees deel 2 hier.
 
Aan het einde van de reis is er een tweedaagse conferentie gepland voor de leiders van de kerken waarmee Compassion in Santa Domingo werkt. Erald, Mathilde, Peter en Ilona waren sprekers op de conferentie, voor meer dan 200 leiders uit verschillende kerken. Peter en Erald zijn onder de indruk van de gedrevenheid en passie die de leiders tonen voor het werk dat ze doen.
 
“Dat is nou zo mooi van Compassion”, vertellen ze beiden. “Compassion is de verbinding tussen de kerken. Verbinding tussen de kerken hier in Santa Domingo onder elkaar, maar ook tussen de kerken in Nederland en hier. Wij als kerk willen heel graag helpen, maar zitten er te ver vandaan. Wij kunnen geven maar kunnen er niet iets mee doen. De kerken hier hebben die mogelijkheid wel, maar missen vaak de middelen. Wij kunnen geven, zij ontvangen en geven weer door. Zo zijn we samen sterk en kunnen we structureel, daadwerkelijk handen en voeten geven aan het opkomen voor de armen en de stem zijn voor diegenen die geen stem hebben!”
 
Van straatjongen naar aanbiddingleider
Als afsluiter van de conferentie werd er een concert gegeven. Het concert werd geleid door de LDP-student die Erald en Mathilde sponsorden. Adam Lebon. Een jongen van de straat, opgenomen in het Compassion-project, gesponsord door Erald en Mathilde. Nu afgestudeerd en de meest bekende aanbiddingleider in de Dominicaanse Republiek! Erald en Mathilde: “We zijn zo ontzettend trots op deze talentvolle jongen. Hij had niks toen hij in het project kwam. Hij wilde maar één ding: zingen! En kijk nu: hij is afgeErald - Mathilde en hun LDP studentstudeerd en hij heeft een eigen band! We zijn zo blij dat we een onderdeel mochten zijn in zijn leven. Hij woont dan wel hier, maar hij hoort bij ons gezin. Hij is ‘onze’ Adam!”
 
Helemaal enthousiast
Omdat Erald en Mathilde zo enthousiast zijn over het sponsoren en ‘hun’ Adam nu klaar is en niet meer gesponsord hoeft te worden, hebben ze een ‘nieuwe’ student onder hun hoede genomen. Ze hebben al kennis gemaakt en lang met elkaar gesproken. Erald is helemaal enthousiast. “Wat een pittige dame. En wat een motivatie en gedrevenheid heeft ze! Ik verwacht dat dit ook weer een goed contact wordt en dat we via onze brieven een verschil mogen gaan uitmaken in het leven van deze student!”
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.