Hefadilatou1t is zomer! Tijd voor rust, vakantie en voorbereiden op het nieuwe seizoen dat voor ons ligt. In veel Compassion-projecten worden zomerkampen georganiseerd voor de sponsorkinderen. Al vier jaar gaat de 16-jarige Fadilatou uit Burkina Faso naar een kamp voor tieners van 12 tot 17 jaar. Tijdens deze intensieve week sluit ze nieuwe vriendschappen en maakt ze onvergetelijke herinneringen.
 
Kinderen zijn de toekomst
Uitgelaten en vol energie komen de 490 tieners uit 13 Compassion-projecten samen tijdens de zomerweek. Ze vermaken zich met allerlei sporten en spelletjes. Naast veel plezier, heeft de leiding ook een programma voorbereid met Bijbelstudie, aanbidding, overdenking en gebed. Jeremie Lazare, directeur van één van de deelnemende projecten, legt uit: ‘Het is niet juist om te denken dat de kinderen de toekomst zijn, kinderen spelen vandaag al een belangrijke rol in de opdracht die God ons heeft gegeven.’

Adolescent's CampLeven als christen
Fadilatou gaat al jaren naar het zomerkamp en zou het niet willen missen. ‘Op het kamp leer ik via verschillende manieren welke rol ik kan spelen in het leven van anderen.’ De meeste familieleden van Fadilatou zijn moslim en zelf is Fadilatou erg streng opgevoed. Het is voor Fadilatou nog te vroeg om te zeggen dat ze wil leven met Jezus, maar ze is wel nieuwsgierig en op zoek naar wat het in haar eigen leven kan betekenen. Samen met leeftijdsgenoten bespreekt ze teksten uit de Bijbel. Alle tieners krijgen een programma afgestemd op hun leeftijd en leren aan de hand van oefeningen en gesprekken hoe ze hun leven kunnen inrichten zoals God dat wil.
 
Zingen bij het kampvuurAdolescent's Camp
Elke avond zitten de jongens en meiden bij het kampvuur waar verhalen en moppen worden verteld en ze met elkaar zingen. ‘Bij het laatste kampvuur hebben we allemaal gedeeld welke persoonlijke missie we mee naar huis nemen.’ Fadilatou kijkt vol enthousiasme en dankbaarheid terug op het kamp. ‘Mijn missie begint bij mijn familie. Daarna kan ik uitreiken naar mijn vrienden.’

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.