We zochten 10 voormalige Compassion-sponsorkinderen op, om van ze te horen waar ze nu mee bezig zijn.
 
1
Ismael leerde technische vaardigheden en de reparatie van motorfietsen tijdens de beroepstrainingen op het Compassion-project. Hij heeft nu zijn eigen werkplaats voor motorfietsen. “Zonder de trainingen was ik nooit zo ver gekomen. De meeste mensen in mijn dorp werken als dagarbeiders op het land. Ik kreeg de mogelijkheid om te dromen en die droom werd ook nog werkelijkheid”, vertelt Ismael.
 
2
Edwin Lusichi is hoofdverzorger in het David Sheldrick Wildlife Trust in Kenia. Hij zorgt daar voor babyolifanten die geen ouders meer hebben. “Instandhouding van de wildpopulatie en verzorging zijn nu mijn passies. We zijn allemaal Gods creatie en ik krijg de mogelijk om voor kwetsbare dieren te zorgen.”
 
3
“Het is geweldig om deel te zijn van een medisch team dat zorgt voor de mensen in sloppenwijken. Ik woonde daar ook, maar ben er uit gered”, vertelt Maria Teresa uit Guatemala.
 
4
Jammes is nu voorganger van een kerk. Daarnaast geeft hij voedbaltraining aan jongens uit zijn buurt. In een gemeenschap die gekenmerkt wordt door drugsmisbruik en geweld, wil Jammes een voorbeeld zijn voor jonge jongens.
 
5
“Ik wilde altijd al leren borduren”, vertelt Tizita uit Ethiopië. Toen de kans kwam op ons project, heb ik meteen gevraagd of ik mocht deelnemen aan de lessen. Ik heb drie jaar lang trainingen gevolgd.” Tizita heeft nu haar eigen bedrijfje en maakt gordijnen en bedlinnen.
 
6
Nadat Nagaraj het kindsponsorprogramma afrondde, heeft hij nog een opleiding handel gevolgd. Hij werkt nu als financieel analyst bij een internationale ICT-organisatie. Nagaraj heeft passie om de kinderen in zijn gemeenschap te helpen. Hij doneert niet alleen een deel van zijn salaris, maar neemt ook deel aan fondsenwervende sportacitiviteiten.
 
7
“Mijn levensloop heeft een andere richting genomen toen ik in het project kwam”, vertelt Sameson. “Het voelde alsof mijn leven stil stond, alsof ik nergens heen ging. Op het project kon ik houtbewerking leren. Dat gaf me perspectief.” Sameson heeft nu zijn eigen meubelmakerij en hij gaat regelmatig naar zijn oude project om zijn vaardigheden aan de kinderen over te brengen.
 
8
David was als kind en tiener altijd al bezig met landbouw en geiten houden. Later heeft hij doorgeleerd voor veearts. Hij heeft twee programma’s opgezet om mensen te leren hun veehouderij te verbeteren.
 
9
De 34-jarige Edgar uit Bolivia is dokter en coördineert de organisatie voor Compassion-alumni in La Paz, de hoofdstad. Het team trekt regelmatig de bergen in om medische zorg te bieden.
 
10
Bjorn Rodriguez uit de Filipijnen werkt voor het Aziatische centrum voor zending. “Ik train zendelingen”, vertelt hij. “Het is mijn passie om mensen te helpen die in dezelfde situatie zitten waar ik ooit in zat. Dankzij Compassion en mijn kerk kon ik ontsnappen uit armoede.”
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.