pic1De familie Van Schaik beleefde een bijzondere zomervakantie. Marcel en Jantine reisden samen met hun twee geadopteerde kinderen naar Colombia. Behalve dat dit het geboorteland is van hun zoon David, is het ook het land waar hun sponsorkind Dilan woont. Een van de hoogtepunten van de vakantie was dan ook de ontmoeting met hun Dilan.
 
“Vandaag gaan we Dilan ontmoeten. In het winkelcentrum waar we hebben afgesproken, worden we zeer hartelijk ontvangen door de twee begeleidsters van Compassion. Dilan komt ook meteen naar ons toe om ons te begroeten. Wat een lieve jongen! Verlegen, dat wel. Maar wat wil je… staan daar ineens vier onbekende mensen voor je, waarvan twee lange witte Nederlanders! Na de eerste kennismaking is het tijd voor cadeautjes. We zijn helemaal verrast dat Dilan ook voor ons cadeautjes mee heeft genomen. Heel waardevol is het prachtige zelfgemaakt boek met foto’s en verhalen over zijn leven.
 
Dilan laat ons de map zien waarin al onze geschreven brieven keurig zijn bijgehouden. De begeleiders vertellen ons bovendien dat Dilan al onze foto’s uitgeprint boven zijn bed heeft hangen. Zo bijzonder, daar sta je helemaal niet bij stil als je thuis de brieven schrijft!
pic3
Tot lunchtijd spelen de jongens samen een potje voetbal, terwijl onze dochter Keletso zich goed vermaakt met de xylofoon die we van Dilan kregen. Leuk om te zien dat de taalbarrière vrijwel wegvalt als de kinderen samen spelen!
Al vrij snel is het tijd voor het afscheid. Dilan en zijn begeleiders hebben nog een lange reis voor de boeg. Natuurlijk niet voordat we nog wat mooie foto´s hebben gemaakt…
 
Wat is het waardevol om het jongetje dat we alleen kennen van de foto´s nu ook in levende lijve te ontmoeten. En ook de mensen van Compassion, wat zijn ze toegewijd! Voor hen was het ook erg bijzonder, het was de eerste keer dat een kind van hun project zijn sponsorouders ging ontmoeten. En dat te bedenken dat er 206 kinderen in hun project in Buenaventura zitten.
 
We realiseren ons nu des te meer hoe belangrijk de sponsors voor de kinderen zijn, niet alleen in materieel opzicht. Juist ook door de bemoedigingen die ze via de brieven krijgen. Het stimuleert ons om nog meer te schrijven naar Dilan!”
 
Bewerkt door Frieda van de Geest
 
pic2pic6pic4

     pic7

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.