Triple BlessingsThuis bevallen of in het ziekenhuis? In Nederland een veelgestelde vraag die aankomende ouders zichzelf stellen in de aanloop naar de geboorte. In Uganda is deze keuze er niet voor moeders die in armoede leven. De meeste vrouwen bevallen thuis en in sommige gevallen doen ze dit zonder hulp. Ontmoet Annet, moeder van de schattige drieling Samuel, Grace en Patience.
 
Motorfiets
Toen de bevalling begon, was Annet helemaal alleen. Aanvankelijk had ze niet in de gaten dat ze in verwachting was van meer dan één baby. Toen Samuel geboren was, was Annet erg gelukkig, maar ze had grote moeite om de navelstreng door te knippen. Gelukkig kwam haar schoonzus om Annet te helpen. Samen sprongen ze op een motorfiets met Samuel om zich te haasten naar het dichtstbijzijnde medische centrum. Annet was heel verbaasd toen ze hoorde dat er nog een baby op komst was.
 
Drie baby’s
Omdat de verpleegkundige bezorgd was over de toestand van Annet, stuurde ze haar door naar een groot ziekenhuis zodat ze gepaste hulp zou krijgen. Na nog een rit op de motor, kreeg Annet voor het eerst tijdens haar hele zwangerschap een echo. De arts vertelde haar dat er niet één, maar nog twee baby’s onderweg waren! Via een keizersnede kwamen de meisjes Grace en Patience ter wereld. Ze wogen elk nog geen vier pond.

CSP-UGC370077-Triple-Blessings-2-1409_WEB

CSP-UGC370077-Triple-Blessings-3-1409_WEB

CSP-UGC370077-Triple-Blessings-1-1409_WEB
 
Steun uit onverwachte hoek
Hoewel ze zich ook zorgen maakte over hoe het verder zou gaan, was Annet dolgelukkig met de drieling. In haar dorp echter was nog nooit een drieling geboren en de geruchten gingen dat het een vloek was. Ook de man van Annet dacht daar zo over en hij besloot Annet te verlaten. De medewerkers van Compassion hoorden over de situatie van Annet en namen haar en de drieling op in het Moeder- en Babyprogramma. Nu ontvangt Annet de steun die ze nodig heeft. Zo krijgt ze voorlichting en hulp over gezondheid, hygiëne en voeding.
 
Dankbaarheid
Ook haar broer, schoonzus en vader staan voor Annet en de drieling klaar. Terwijl ze haar handen vol heeft aan de zorg voor drie baby’s, weet Annet zich geliefd door hen en zou ze niet weten wat ze zonder hen zou moeten. Ze is God dankbaar voor de steun die ze van Compassion en haar familie ontvangt.
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.