dec 30 2015

Dit is mijn kamer! [Fotoblog]

Hoe ziet jouw kamer er uit? Heb je vrolijk gekleurd behang? Vloerbedekking of laminaat op de vloer? Boekenplanken aan de muur? Misschien zelfs wel een eigen televisie? Hoe je kamer er ook uit ziet, het is JOUW plekje! Hier slaap je, maak je je huiswerk, speel je met je vrienden of zit je gewoon lekker te ontspannen met een stripboek.

Vraag je je wel eens af hoe de kamer van jullie sponsorkind er uitziet? Hier zie je een paar kamers van sponsorkinderen in allerlei landen in de wereld:
 
Angelica looks up from her drawing and writing from her small be

Angelica, 8 jaar, Ecuador
In Ecuador zijn veel huizen, die aan de kust staan, gemaakt van hout en bamboe. Ze zijn hoog gebouwd om ervoor te zorgen dat er geen water naar binnen kan stromen tijdens het regenseizoen. Angelica’s kamer is maar klein, maar ze is heel blij dat ze een eigen kamer heeft. Ze vindt het niet erg dat ze geen tafeltje heeft, ze maakt haar huiswerk gewoon op haar bed!
 

Anselmo, 1,5 jaar, Tanzania
Anselmo, moeder Elizabeth en zijn twee zusjes en broertje wonen in een huis van steen en cement. Het huis heeft twee kamers. In de ene kamer zitten ze overdag en in de andere kamer slapen ze ‘s nachts samen. Het huis heeft geen elektriciteit en de huur is € 7 per maand. Dat lijkt weinig, maar voor Elizabeth is dat heel veel geld en soms kan ze het niet betalen.
 
GUATEMALA 2010 IT WORKS
Cynthia, 7, Guatemala
Ook al wonen ze in een sloppenwijk met gekraakte woningen, de ouders van Cynthia zijn trots dat ze een eigen huisje hebben om in te wonen. Cynthia haalt goede cijfers op school. Ze doet ook erg haar best, want ze wil later dokter worden!
 

Juan, 7 jaar, Ecuador
Juan woont samen met zijn moeder in dit huis dat gemaakt is van betonblokken. Ze slapen in één bed, behalve als zijn moeder aan het werk is, dan blijft hij alleen thuis. “Als ik alleen ben, ga ik meestal mijn huiswerk maken. Ik kan nu getallen tot 200 schrijven,” zegt Juan. “Het lijkt me leuk om later buschauffeur te worden, zodat ik op heel veel plaatsen kan komen.”
 

Luiz Andre, 7 jaar, Brazilië
Het gezin van Luiz woont in een stenen huis met 2 kamers. Zijn ouders slapen in de ene kamer en Luiz slaapt met zijn broer en zus in hangmatten in de woonkamer. “Ik vind het leuk om in een hangmat te slapen,” zegt Luis. “Ik heb nog nooit in een bed geslapen.”
 

Mortoonae, 11 jaar, Thailand
Mortoonae en zijn vader wonen in een huis dat gemaakt is van bamboe. Hij slaapt op een deken op de grond onder een muskietennet. Zijn vader slaapt buiten op de veranda. Het huis heeft geen elektriciteit, dus als Mortoonae ‘s avonds zijn huiswerk moet maken, doet hij dit bij het licht van een kaars.
 
IT WORKS BOLIVIA 2013

Ronald, 17 jaar, Bolivia
Ronalds vader werkt in Chili (een land vlak naast Bolivia). Het geld dat hij daar verdient, stuurt hij op naar Ronald en zijn moeder, zodat zij de huur van hun huis kunnen betalen. Ronald vindt het leuk om de muren van hun huis te versieren met dingen die hij op school geleerd heeft, zoals topografie en biologie. Hij zegt: “Zo ziet het huis er vrolijk uit en het maakt mijn moeder aan het lachen.”
 
Hadassah 03

Hadassah, 12 jaar, Nederland
In mijn kamer heb ik een bureau, een wastafel, een luie stoel, een kast en een bed met nachtkastje. Mijn favoriete plekje is toch wel mijn bed!
 


2 reacties Reageer
 1. Henk Jansen
  jan 8, 2016
  at 19:54

  Op bezoek in Ghana heb ik ook ons sponsorkind Charles daar bezocht. Hij liet mij zijn kamer zien, veel leger en somberder dan de foto’s hierboven: donker, zonder raam, leeg, alleen een hanger met een paar oude kledingstukken aan de muur, die hij weer aan zal doen als zijn schooluniform uit moet. Alleen 1 kale matras zonder hoes, waarvan zijn vader vertelt dat die van het laatste kadogeld is gekocht… Deze kamer deelt hij met zijn broers. En heel ontroerend: 1 trommel met daarin al zijn ‘kostbaarheden’, de brieven die wij in de loop van de tijd gestuurd hebben.

 2. Robert in't Veld
  jan 9, 2016
  at 15:05

  Wat een contrast verschil, als wij allen tevreden zouden zijn met
  een basis behoefte voorziening, en meer met een visie zouden kijken
  dat ons bestaan maar tijdelijk is op deze aarde, dan zouden mensen
  niet zo snel ontevreden zijn, met alle voordelen van dien.
  Het gaat immers om Jezus, die ons eeuwig leven geeft, een beter uitzicht, een beter bestaan als een ruime slaapkamer.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.