Nienke en fam  Tamboer2Vlak voor het einde van 2015 mochten we jullie vertellen dat jullie samen in Nederland en België 40.000 kinderen sponsoren! Wat een prachtig aantal. Iets om heel erg dankbaar voor te zijn. En zo’n mijlpaal wil je natuurlijk vieren. Dat hebben we op kantoor gedaan, biddend en terugkijkend met elkaar. Maar het leek ons ook mooi om dat te doen met het gezin dat sponsor is geworden van het 40.000e kind. Ik had het voorrecht om gewapend met een bos bloemen en een extra grote foto van Liose, hun 15-jarige sponsorkind uit Kenia, een kop koffie met ze te drinken.
 
De familie Tamboer sponsort al een paar jaar een meisje op de Filipijnen: Catharina. En Nelleke schrijft haar zeker elke maand een brief. “Het is zo makkelijk dat dat digitaal kan. En dan stuur ik altijd een paar foto’s mee.” Inmiddels kan Catharina zelf echt schrijven en komen er briefjes terug waarin ze vertelt over haar hondje, haar gezin en school. De foto van Catharina staat goed in het zicht en ook Liose is al in een lijstje gezet. Nelleke en Jan hebben ervoor gekozen om nog een kind te gaan sponsoren, omdat ze ontdekt hebben hoe veel verschil het maakt, maar ook omdat ze het belangrijk vinden om te doen. Jan: “Als je niks doet, weet je zeker dat er niks gebeurt. En het is echt niet dat we geld te veel hebben, maar je kunt het maar één keer uitgeven en we kiezen ervoor om dat te doen aan deze kinderen. En dan komen we zelf niks tekort hoor.”
 
De zoons van Nelleke en Jan zijn zelf tieners en door het sponsoren van Liose hopen ze dat alle jongens wat inzicht krijgen in elkaars leven. Nelleke vertelt me dat ze hoopt dat Liose mooie brieven schrijft omdat hij al een tiener is. Aan haar zal het niet liggen… Met plezier gaat ze ook hem maandelijks een bemoedigende brief en foto’s sturen.
 
Wat heerlijk om deze verhalen te horen en wat te mogen delen over het werk dat Compassion ter plekke doet en hoe belangrijk het is dat kinderen een sponsor hebben. En ik heb echt respect voor Nellekes trouwe schrijven. Het stimuleert mij in elk geval weer om trouw bemoedigende brieven te schrijven aan onze sponsorkinderen. En als jij nu denkt: Oh ja, dat schiet er bij mij ook nog wel eens bij in: ga dan nu www.compassion.nl/schrijven om direct even een briefje te schrijven. Kleine moeite, groot plezier!
 
Nienke Westerbeek
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.