Voor mensen in malariagebieden is het zoemen van een mug meer dan alleen een ergernis. Het geluid kan angst voor de ziekte zaaien. Mariam uit Burkina Faso was elke nacht bang dat haar kinderen ziek zouden worden door malaria.
 
Malaria wordt veroorzaakt door parasieten die overgedragen worden op mensen door een beet van een geïnfecteerde mug. Malaria is een directe bedreiging voor bijna de helft van de wereldbevolking. In 2015 waren er naar schatting 214 miljoen malariagevallen en ongeveer 438.000 mensen zijn eraan overleden.
 
CIV-BF 115 Malaria Intervention

Voor mensen in Afrika onder de Sahara is de bedreiging van malaria het grootst. Alleen al in het afgelopen jaar was 89% van de wereldwijde malariagevallen en 91% van de sterfgevallen in deze regio.
 
Ondanks dit, neemt het aantal mensen dat overlijd af door steeds betere preventie. Slapen onder geïmpregneerde malarianetten is een belangrijke daarvan.
 
In één van de meest getroffen gebieden in Bobo-Dioulasso, Burkina Faso, helpt Compassion om kinderen en hun families te beschermen tegen deze dodelijke ziekte.
 
“We doen er alles aan om kinderen gezond te houden. Ze kunnen zich daardoor goed blijven ontwikkelen binnen onze programma’s”,  vertelt Jonas Sawadogo, medewerker van het Compassion-project.
 
Wortel van het probleem
In het gevecht tegen malaria richten Jonas en zijn collega’s vooral op de wortel van het probleem door preventie. Ze geven onderwijs, delen geïmpregneerde netten uit, en vertellen gezinnen hoe ze de netten moeten gebruiken.
 
Tot voor kort maakte Mariam zich elke nacht druk over een de ziekte bij haar kinderen. Eventuele ziekenhuisbehandelingen zou ze ook nooit kunnen betalen. Nu zijn de zorgen weg, omdat ze haar kinderen vredig onder de netten ziet liggen slapen.
 
Wil je ook bijdragen aan veilige nachten voor kinderen in malariagebieden? Draag bij aan muskietennetten. Klik hier.
 
CIV-BF 115 Malaria Intervention
 

 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.