plat logoSteeds meer opinieleiders, economen en organisaties zeggen het: het is écht mogelijk om extreme armoede in het jaar 2030 wereldwijd uitgebannen te hebben. Dat zeggen ze op basis van behaalde resultaten en nieuwe economische modellen. Daar is ook wel reden voor, gezien een aantal indrukwekkende resultaten op het gebied van armoedebestrijding:
 
SINDS 1990:
•  Leven er 700 miljoen minder mensen in extreme armoede
•  Is het kindersterftecijfer met 50% gedaald (van 0-5 jaar)
•  Is het aantal sterftegevallen door malaria met 45% gedaald
•  Krijgen 8 miljoen mensen antiretrovirale therapie tegen HIV
* Bron: Verenigde Naties
 
2030_1Mooi. Maar kan het écht?
Deze cijfers stemmen hoopvol. Als het procent mensen dat wereldwijd in extreme armoede leeft in één generatie wereldwijd gehalveerd is, dan moet de andere helft ook mogelijk zijn, toch? De middelen zijn er, en als we willen, dan is het mogelijk om die beter te verdelen en de armsten van de armen ook een kans te geven. Vandaar dat het jaar 2030 als een realistische stip op de horizon wordt genoemd.
 
Extreme armoede gaat natuurlijk veel verder dan de wereldwijde definitie van de $1,90 per dag. Want, is iemand die van $1,95 moet rondkomen niet extreem arm? En, als je armoede wilt verslaan, dan is er meer nodig dan een economische oplossing, en het herverdelen van middelen. Armoede wordt mede veroorzaakt door hardnekkige facetten zoals egoïsme, corruptie, machtswellust, oorlogen en extremisme.
 
Dus alhoewel de feiten voor zichzelf spreken, zal er een diepere verandering nodig zijn in en rondom de gebieden waar mensen in armoede leven. Een verandering ín de mensen en structuren die we met elkaar proberen verder te helpen.
 
leiderschapHet begint met gezond leiderschap.
Dat begint met het versterken van gezond leiderschap. Met leiders die écht het beste voor hebben met hun volk, de economie en de toekomst van hun land. Met mensen die een gezonde visie en moreel voor de toekomst uitleven. Dit betreft niet alleen leiderschap op nationaal niveau, maar juist ook leiderschap op regionaal, lokaal en gezinsniveau.
 
Je kunt een kind helpen cum laude af te studeren, maar dan kan hij of zij nog steeds corrupt zijn en heel veel kwaad doen. Daarom kiest Compassion ervoor om kinderen op elk gebied van hun leven te helpen zich gezond te ontwikkelen: lichamelijk, cognitief, emotioneel, sociaal, economisch én geestelijk.
 
Help jij mee?
Of in 2030 extreme armoede daadwerkelijk de wereld uit geholpen is, is nu nog niet te zeggen. Dat armoede te verslaan is, wél! En als we met elkaar steeds meer kinderen vanaf hun eerste jaren intensief helpen zich gezond te ontwikkelen tot verantwoordelijke christelijke volwassenen, dan is er veel meer mogelijk dan wij ons waarschijnlijk beseffen. Als je een kind sponsort, heb je in naar alle waarschijnlijkheid de wereld van een kind in 2030 compleet veranderd.
 
Bekijk de video.
Compassion-ambassadeur Matthijn Buwalda geeft een korte intro.
 

 
Wat je kunt doen:
Je kunt op jouw manier bijdragen aan een betere wereld in 2030. Een paar tips:

Sponsor een kind >
Geef een gift >
Doe een Muskathlon (wandel, loop, fiets) >
Gebruik je talent >
Ontdek wat anderen al doen >
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.