Thailand….. het land van de prachtige natuur, heerlijke keuken, vriendelijke inwoners en mooie architectuur. Een land dat bij velen op het verlanglijstje staat om te bezoeken.
Maar Thailand is meer dan deze mooie bezienswaardigheden.

 

Groot contrast
In Thailand is ook veel armoede. Van de ruim 67 miljoen inwoners, leeft meer dan 13% onder de armoedegrens ($ 1,90 per dag). Het verschil tussen arm en rijk is enorm. Armoede is vooral te vinden bij de bergvolken van Thailand die grote sociale ongelijkheid kennen. De Thaise bevolking kijkt neer op deze, in hun ogen, primitieven. Eén van deze volken is de Karen.

 

Deze kinderen tellen niet mee
De Karen worden gezien en behandeld als een minderheid. Ze worden gediscrimineerd, maar gaan ook gebukt onder de corruptie die er heerst. Inmiddels zijn er drie miljoen vluchtelingen die vanuit Myanmar naar Thailand willen, zij worden niet erkend. Ze hebben geen identiteit meer, geen status. Ze tellen eigenlijk niet meer mee. Dit heeft tot gevolg dat ze ook geen recht hebben op gezondheidszorg, onderwijs, en ze mogen ook niet reizen. Als ze al werk kunnen krijgen, dan worden ze uitgebuit, en betalen ze meer huur voor hun huis en krijgen ze de helft minder betaald dan een Thai.

 

Vechten vThailand Program Features Trip 2015oor de kinderen
Compassion heeft op de grens van Thailand en Myanmar meerdere projecten geopend in samenwerking met lokale kerken. Compassion werkt samen met deze kerken omdat ze geloven dat de lokale kerk het beste in staat is om te weten welke zorg er nodig is en wat de behoeften zijn van de gemeenschap. Dankzij deze samenwerking, voorziet Compassion de kinderen op de projecten in al die belangrijke dingen waar zij geen recht op hebben via de overheid. Ook helpt Compassion de kinderen met het verkrijgen van een burgerschap. Dit is een ingewikkeld proces, maar inmiddels is het bij ongeveer 400 kinderen bereikt. Toch zijn er nog steeds veel kinderen waarbij dit niet lukt, en ook voor hen blijven de medewerkers van het Compassion-kantoor in Thailand en de medewerkers op de projecten zich hard inzetten.

Geliefd, gekend, beschermd
Stel je eens voor, dat je geen identiteit meer hebt. Dat je wordt onderdrukt en gediscrimineerd, dat je niet meer meetelt en gevangen zit in de situatie. Bedenk eens wat dit moet betekenen voor een kind? Juist zij moeten weten dat er onvoorwaardelijk van hen wordt gehouden, en dat ze wél meetellen? En dat is precies waar Compassion voor staat: ieder kind telt. Ieder kind is geliefd, wordt gekend en beschermd.

 

Ga jij mee naarCompassion_Thailand_2015-1310904 Thailand?
In november 2016 kun je naar Thailand met een reis die je leven zal veranderen! Je gaat de kinderen ontmoeten en zelf zien hoe belangrijk het voor hen is dat zij een sponsor hebben. Laat je hart raken en verwarmen door deze kinderen, hun gezinnen en de medewerkers van de projecten. Jurrien ten Brinke reist mee om ons te helpen kijken naar de armen door Gods ogen.
En we steken de handen uit de mouwen! Tijdens de reis gaan we meehelpen aan de bouw van een multifunctionele ruimte voor zo’n 50-80 kinderen in het grensgebied met Myanmar. Dit zijn speciale ruimtes bij de kerk waar het Compassion-project werkt. In deze ruimtes worden lessen gegeven en kunnen kinderen logeren zodat ze naar school kunnen.

Ga jij mee?

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.