SunartoToen ik op bezoek was bij een Compassion-project op Jakarta zag ik het bijzondere verhaal van pastor Sunarto, de voorganger in de kerk van het project. Zijn levensverhaal maakte me stil en bepaalde me weer bij de grote kracht van God.


Profetie
Hij groeide op als enig kind in een moslimgezin. Toen hij 8 jaar oud was, werd hij aangereden door een motor, waardoor hij twee maanden in het ziekenhuis moest revalideren. In dat ziekenhuis ontmoette hij een voorganger die hem een profetie over zijn leven gaf, namelijk dat hij later voorganger zou worden. Dit hield Sunarto de jaren daarna bezig en toen hij 12 jaar oud was, begon hij stiekem de Bijbel te lezen. Dit moest in het geheim omdat zijn ouders moslims waren en hem ook als moslim wilden opvoeden. Van zijn 12e tot 16e bleef hij in de Bijbel lezen en als 16-jarige begon hij zijn geloof te delen in zijn omgeving en ging hij regelmatig naar een dichtbij gelegen kerk.

Wonderen
Toen Sunarto 27 jaar was, wilde hij samen met tien bekeerde moslims een eigen kerk starten. Ze wisten niet hoe ze dit moesten doen en of dit wel zou kunnen in hun omgeving waar de islam de boventoon voert. Met deze groep heeft hij drie keer 40 dagen gebeden en gevast en na die tijd voelden ze zich gesterkt om de kerk te starten. De gemeente werd een groot succes: ze werden gezegend met genezingen en wonderen waardoor veel moslims Jezus als hun Heer aannamen.

De kracht van een kind
Inmiddels is de kerk uitgegroeid naar een gemeente met 140 leden en er zijn twee vergelijkbare gemeenten gestart. In tien jaar zijn al ruim 200 mensen tot geloof gekomen, die elk ook weer een getuigenis zijn in hun omgeving. En als je dan bekijkt hoe dit begon: bij een dominee die notie nam van een jongen van 8 jaar. Hij nam dit kind serieus en zag de waarde die God in hem zag. Dat ene kind werd serieus genomen en God gebruikte hem om een grote zegen te zijn in zijn omgeving.
Zo groot is de kracht van dat ene kind. Wat zien wij als we een kind zien? Zeg of denk je “Ach, wat weet hij nou” of “Ssst, de grote mensen willen even praten, ga maar lekker spelen.” God ziet ieder kind en heeft een plan voor ze. Ieder kind en ieder mens kan zo een kanaal voor Zijn liefde worden.

Door Rik Bennik

Rik Bennik veld


1 reactie Reageer
  1. apr 13, 2016
    at 17:06

    Praise be to Jesus!
    Thanks for sharing Rik…

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.