Afgelopen weekend was het weePedror de hoogste tijd om een brief aan mijn sponsorkind Pedro te schrijven. De weekendklusjes waren gedaan, ik had geen verjaardagen of familiebezoekjes gepland en zondagmiddag regende het … Het perfecte moment dus.

Weinig inspiratie
Ik vind het altijd een beetje lastig om te beginnen: waar zal ik eens over schrijven? Eerst maar eens vertellen dat de winter voorbij is en het volop lente is. Winter kent Pedro niet want in El Salvador blijft het het hele jaar warm. Dan nog even wat vertellen over ons bezoekje aan de dierentuin van vorige week. Hmm, nu heb ik nog steeds niet echt veel. Eigenlijk wil ik ook nog wel wat meer aan Pedro meegeven. Natuurlijk sluit ik de brief altijd af met te vertellen dat we voor hem en zijn familie bidden en veel aan hem denken. Maar ik wil hem nog wel wat meer zeggen.

Zijn bijbeltekst – mijn bijbeltekst
Ik pak Pedro’s laatste brief erbij en zie dat hij een bijbelvers heeft opgeschreven. Deze vindt hij heel mooi, schrijft hij. Gaaf! Ik ga hem ook een bijbelvers sturen. Opeens moet ik terugdenken aan een tekst die ik de afgelopen weken steeds weer tegen kwam. Ik opende pas mijn oude zakbijbeltje. Deze kreeg ik op mijn 16e verjaardag van mijn vader en op de eerste bladzijde had hij geschreven: “Ken hem in al uw wegen en hij zal uw paden rechtmaken” (Spreuken 3:6). In diezelfde week was ik bij een kerkdienst waar deze tekst het onderwerp van de overdenking was . En of dat nog niet genoeg was, kwam de tekst een week later als dagelijkse bijbeltekst in een e-maildienst waar ik op geabonneerd ben.

Wat ik hoop voor Pedro
Ik heb deze tekst met Pedro gedeeld. Ik heb hem verteld dat ik hoop dat hij in de rest van zijn leven alles wat hij doet, samen met God zal doen. Ik weet niet wat hij op zijn weg allemaal tegen zal komen, maar ik weet wel dat als hij daar samen met Hem loopt, hij het nooit alleen hoeft te doen.
Zo moeilijk was het toch eigenlijk niet om de brief ‘vol’ te krijgen. Ik vind het bijzonder om bijbelteksten uit te wisselen met een 11-jarige jongen in El Salvador. De volgende keer ga ik hem vertellen wat mijn favoriete bijbelverhaal is!

Barbara Walker

 

 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.