Loveline Louidor is 12 jaar oud. Ze werd geboren op een prachtig eiland: La Gonave, of in het Frans, Île de la Gonâve, 45 mijl noord-westelijk van Port-Au-Prince, Haïti. De kust van kalksteen wordt omgeven door azuurblauw water en de bleke, krijtachtige wegen omringen het eiland. De zon schijnt onverbiddelijk hard de hele dag, maar geeft een zacht licht in de schemering. Toch wordt het land overschaduwd door een roerige geschiedenis.

Haïti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bodem is onvruchtbaar, zoet water is schaars en werkgelegenheid is er maar weinig. Toegang tot medische zorg is beperkt en honger is wijdverbreid. La Gonave is een van de armste regio’s in Haïti: 80 procent van de mensen op het eiland leeft onder de armoedegrens. De bewoners van Île de la Gonâve noemen hun eiland ‘’het vergeten Haïti’’. In veel opzichten hebben ze gelijk, maar God ziet ze, God vergeet ze niet! En ook Loveline (uitgesproken als Lovely), is Hij niet vergeten.

Haar gezicht licht op als ze zingt.

Loveline is ontzettend mooi, net als haar eiland. De dag dat we haar ontmoeten draagt ze een ivoor-kleurige jurk en haar zondagse schoenen. Haar donkere haar is netjes in vlechten gedraaid. Ze is verlegen en spreekt voorzichtig. Haar gezicht licht op als ze zingt in haar koor. En als ze bij haar beste vrienden in het project is, zien we haar vertrouwen en speelsheid.

In haar één-kamer woning slapen elke nacht tot wel elf mensen.

Er zijn negen kinderen in de familie van Loveline. Haar één-kamer woning bergt elke nacht tot wel elf mensen. Het is een kleine kamer, niet meer dan drie bij vier meter, opgebouwd uit modder en een dun tinnen dak. De beklemmende levensomstandigheden zijn niet makkelijk in woorden te vatten.
Het Compassion-project biedt Loveline een toevluchtsoord.

Loveline’s Compassion-project ligt op vijf minuten lopen van haar huis in de bergachtige gemeenschap van de grootste wijk van het eiland. Het project is een toevluchtsoord voor Loveline. Het biedt ruimte: ruimte om te rekken en strekken, om te rennen, te groeien, te leren en te zingen. Hier krijgt ze niet alleen voedsel, medicijnen en onderwijs, maar vindt ze ook liefde, acceptatie en veiligheid. Hier kan ze dromen van een andere toekomst.

 

Loveline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loveline en vriendin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loveline water

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loveline in het koor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loveline en vriendinnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loveline project

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Project

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.