jun 30 2016

Zomerkriebels

Ben jij klaar voor de zomer?
Aan alles merk je dat de zomer is begonnen! Je schooljaar zit erop. Je hebt al een familie barbecue gehad of een romantische picknick. Je bent al naar het strand geweest. En met of zonder oogmasker, je bent in ieder geval een stuk vroeger wakker door onze grote vriend de zon! De zomer is een heerlijk seizoen, het woord ‘genieten’ hoor je een stuk vaker.
 
Landen rond de evenaar kennen geen zomer zoals wij die kennen, eigenlijk is het er altijd even warm. Zij hebben twee seizoenen, een droogseizoen en een regenseizoen. Veel van deze landen kijken zelfs uit naar een regenbui! Dit is goed voor de oogst en dus de inkomsten. En aan de andere kant: op het zuidelijk halfrond is het pas 1 december zomer, dan is het bij ons al behoorlijk koud en begint de winter. Ik ben benieuwd of jij eigenlijk weet wanneer het zomer is voor je sponsorkind? Of is het altijd warm en heeft hij of zij een droogseizoen en een regenseizoen?  Zomer of niet, onderstaande kinderen genieten in ieder geval heerlijk in de zon!
 

kids-being-kids-ecuador-jump-930x618

kids-being-kids-ecuador-930x617

kids-being-kids-indonesia-930x630

Boy kicking a soccer ball

things-kids-say-kites-sky

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.