blog FriedaEen gezinsvakantie naar een ver land is al bijzonder. Maar als je dan ook nog op bezoek gaat bij je sponsorkind, is het helemaal onvergetelijk! De familie Post bezocht sponsorkind Marsya in Indonesië. Moeder Remonde is ervan onder de indruk dat kinderen elkaar zo gemakkelijk vinden in het samen spelen. “Grenzen vallen weg, taalbarrières vormen geen probleem meer. Binnen enkele uren is het alsof ze elkaar al jaren kennen!” Ook zoon Jayden (7) is vol van deze bijzondere vakantie.

Spannend
“Het was erg spannend om zo’n verre reis te maken,” vertelt Jayden. “We praatten er al lang van tevoren over en kochten cadeautjes om mee te nemen. We wisten alleen dat Marsya 8 jaar was en een broertje en ouders heeft en dat het ze het leuk vindt om naar het Compassionproject te gaan.”
 
Het bezoek was georganiseerd door Compassion Nederland, in overleg met de medewerkers in Indonesië. Het was op het project van Marsya de eerste keer dat een sponsor op bezoek kwam. Voor de medewerkers daar is dat een enorme bemoediging. “Vanaf het moment dat we werden opgehaald, werden we ondergedompeld in liefde en dankbaarheid. Marsya en andere kinderen verwelkomden ons op het project met een speciale dans.” Jayden: “Eerst herkende ik haar niet, ze was veel kleiner dan ik had gedacht! We moesten even aan elkaar wennen, maar toen de grote mensen koffie gingen drinken, gingen mijn zussen en ik met de kinderen spelen en gekke foto’s maken. We hadden het erg leuk!”
 
Huisbezoek
Het gezin bracht ook een huisbezoek bij Marsya. Jayden: “Ze wonen in een heel klein huisje met een tinnen dak, waar de wind zo doorheen waaide. En de vloer is gewoon klei, ook bij het bed, want dat staat in de kamer. Met ons erbij was het propvol in het huisje, dus ik ging al gauw naar buiten met mijn zussen. We gingen bellen blazen en er kwamen heel veel kinderen op ons af. Het maakte helemaal niet uit dat we niet dezelfde taal spraken, je doet gewoon leuk met elkaar.”
 
Het samen naar de kerk gaan de volgende dag , maakte het bezoek compleet. “Heel bijzonder om te ervaren dat er met zoveel toewijding gewerkt, geloofd en gediend wordt,” besluit Remonde. En Jayden heeft vooral onthouden dat het niet uitmaakt hoeveel je hebt, maar dat je gewoon heel veel lol kunt maken met elkaar. “Het was echt een tof weekend!
 
blog Frieda 2

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.