aug 3 2016

Een nieuwe fundering

1Op 16 april werd Ecuador getroffen door een hevige aardbeving. Deze aardbeving had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Op 24 april maakten de autoriteiten in Ecuador melding van ruim 650 doden. De president gaf aan dat het de ergste natuurramp was sinds 1949.
 
Het zijn inmiddels twee moeilijke en zware maanden geweest voor onze medewerkers in Ecuador. Ze hebben lange en uitputtende dagen gewerkt om kinderen uit de projecten op te sporen en te helpen. Veel kinderen zijn inmiddels dakloos en getraumatiseerd na het zien van hun ingestorte huis en de puinhopen om hen heen.

Hoop en herbouwen
Maar zelfs tijdens deze zware maanden begint het besef van hoop en het bouwen van iets nieuws steeds meer te leven. Er worden plannen gemaakt om huizen te herbouwen en steeds meer kinderen ontvangen begeleiding in de situatie waarin ze zich bevinden. Kinderen krijgen hulp op praktisch gebied, maar ook psychologische ondersteuning om te helpen deze traumatische ervaring te verwerken.
 
Er valt een hoop te leren van de mensen en hun reactie op de aardbeving. Buren die samen huilen, mensen die elkaar troosten en elkaar helpen om vooruit te kijken. Wanneer alles verloren lijkt, is er geen weg terug en kun je alleen nog maar vooruit, alleen of samen!
 
Verborgen verdriet
Te vaak verbergen we ons verdriet. Familieproblemen, ziekte, het verlies van je baan, allemaal verborgen achter een masker van een glimlach. Dit verborgen verdriet houdt ons ver weg van herbouwen. Als niemand de afgebrokkelde fundering ziet, kan ook niemand helpen om een nieuwe fundering te bouwen.
 
Deze maand zouden we graag samen met jullie willen bidden voor de mensen in Ecuador die aan het herbouwen zijn en vooruit kijken. We willen ook bidden voor onszelf en elkaar, om te herbouwen daar waar de fundering onstabiel is, daar waar we misschien zelf een masker dragen. Wetende dat als we een stevig huis willen bouwen we samen moeten komen als Gods kinderen, klaar om gerestaureerd en hersteld te worden.
 
A 7.8 magnitude earthquake struck Ecuador on April 16, 2016. Aftermath of earthquake in Tosagua and Calceta tonwships, in Manabi Province.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.