2011 INDONESIA IT WORKS+Zo klein, zo kwetsbaar. Haar wimpertjes nog vastgeplakt, haar kleine handje met piepkleine nageltjes zonder controle zwevend door de lucht. Het is inmiddels achttien jaar geleden, maar ik weet het nog als de dag van gisteren. De geboorte van je eerste kind is levensveranderend. Je maakt plannen en hebt dromen voor dit kindje. En ook al verschillen wereldwijd de omstandigheden: elke ouder droomt van een mooie toekomst voor zijn of haar kind.

Droom voor je kind
Wat zijn we hier in Nederland rijk gezegend met het feit dat een deel van die dromen best wel maakbaar is. Er is voldoende scholing, iedereen kan een dak boven zijn hoofd hebben, er is eten en er is gezondheidszorg. Bij onze sponsorkinderen is dat een heel ander verhaal, anders zouden we ze niet hoeven sponsoren. Maar naast de broodnodige dingen van elke dag, hebben ouders nog een andere droom en die gaat verder dan je spullen op orde hebben: We zoeken het geluk van onze kinderen.

Voor mijzelf vind ik het een geruststellend idee dat ik deze zorg mag delen met mijn Vader. Want Hij heeft het allerbeste met mijn kinderen voor. En als mijn kinderen gaan ontdekken wat Hij allemaal voor hen in petto heeft, dan gaat er andere wereld voor hen open. Dan ontdekken ze dat ze meer geliefd zijn dan hun eigen ouders hen kunnen laten voelen. Dan ondervinden ze Zijn betrokkenheid bij hun leven en dat Hij spreekt en vol wijsheid is. Dan ervaren ze dat hun honger en dorst naar gerechtigheid, liefde en geborgenheid alleen door Hem echt gelest kan worden.

Overleven
Het is zo mooi dat dat wereldwijd beschikbaar is. God geeft dat aan iedereen die Hem erom vraagt. En wij als sponsors, geven de kinderen de mogelijkheid om dat geheim te ontdekken, omdat ze bij Compassion altijd onder de vleugels van de kerk komen en dus God kunnen ontmoeten. En dat geven we kinderen al vanaf het eerste begin. Compassion helpt namelijk moeders al voordat een kind geboren is. Prenatale zorg, begeleiding bij de bevalling en hulp in het eerste levensjaar van een kind is namelijk cruciaal om een goede start te hebben en in sommige gevallen zelfs om überhaupt te overleven! Moeders leren Jezus kennen en ervaren Zijn liefde in hun leven en leren deze door te geven aan hun pasgeboren kind.

Schouder aan schouder
Mijn hart gaat uit naar deze moeders die in barre omstandigheden hun kind moeten opvoeden. Hun moederhart verlangt het beste voor hun kind, maar er zijn zoveel belemmeringen die dit onmogelijk maken. Durf je dromen voor je kind te hebben als elke dag een strijd is om te overleven? Daarom kijk ik erg uit naar de reis die ik van 31 maart tot 8 april 2017 met een groep vrouwen ga maken naar Indonesië. We gaan daar (zwangere) moeders ontmoeten, hun verhalen horen, elkaar bemoedigen en van elkaar leren. Ik hoop dat wij hen veel kunnen brengen, maar ik verwacht vooral ook dat wij veel van hen gaan leren. Het wordt vast onvergetelijk om schouder aan schouder te gaan staan met deze moeders en samen te zijn in de naam van onze Vader!
Nienke Westerbeek
Nienke Westerbeek-de Wit

P.S.: Er zijn nog plaatsen vrij op de vrouwenreis naar Indonesië! Je kunt je direct aanmelden, maar ik nodig je ook van harte uit om vrijblijvend naar de informatieavond op 6 oktober te komen. Je hoort dan alles over deze reis en krijgt een beeld van wat je gaat beleven. Zie ik je daar?

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.