mateo-en-benjaminBenjamin Hoddenbagh was eind september in Ecuador. Hij zocht een jaar lang sponsors en wierf fondsen om kinderen te bevrijden van armoede. En hij trainde voor een halve marathon, raakte twee weken voor vertrek geblesseerd onder zijn voet en liep de Muskathlon uit over een mooie,maar pittige trail. Zijn grootste drijfveer en inspiratie zijn de kinderen die hij in de dagen voor de Muskathlon ontmoette. Hun lach voor altijd in zijn geheugen geprint. Zal hij ze ooit nog eens ontmoeten?
 
Dorris
“De meeste indruk maakte Dorris. Bij het projectbezoek in Machalilla rende ze op me af om me daarna niet meer los te laten. Onder haar bazigheid, energie en schattigheid proefde ik de eenzaamheid en verwaarlozing. Haar vader en moeder heb ik niet gezien. Wel heeft ze sinds vorige week een sponsor. Ze zat op mijn arm en ik heb voor haar gebeden. Jezus en bidden kende ze niet. Ik weet zeker dat ik haar in Goede Handen heb achtergelaten.”

dorris
 
Wendy
“We kwamen in een project in de jungle waar ik twee jaar geleden ook was. Toen had ik een bijzondere ontmoeting met Wendy. Wat wilde ik graag weten hoe het nu met haar was, maar ik kon haar niet ontdekken tussen al die mooie kindergezichten. Ik vroeg God of het mocht gebeuren en tien minuten voor ons vertrek herkende ik de vader van het gezin met 10 (!) dochters. Wendy is er één van. Net als twee jaar geleden volgde een korte ontmoeting en een gebed om achter te laten en mee te nemen.”

wendy
 
Mateo
“Twee jaar geleden had ik een uurtje tijd om ons sponsorkind Mateo, toen een wat teruggetrokken tiener, een beetje te leren kennen. Nu had ik 5 uur om met hem en zijn moeder bij te praten, samen te voetballen en te rennen. De geestelijke groei van Mateo maakt me blij: hij zingt in de kerk en hij bad voor ons eten. Compassion wil kinderen bevrijden uit armoede en gelooft dat het daarbij doorslaggevend is dat een kind Jezus leert kennen. Het maakt me dankbaar dat Mateo, zijn moeder en broers en zussen stap voor stap bevrijd worden uit armoede. Zal ik hem ooit nóg eens ontmoeten?”

mateo
 
Gissel
“De directrice van het project vertelde me dat ons tweede sponsorkind Gissel net als zoveel sponsorkinderen de aandacht en liefde van haar vader moet missen. ‘Haar vader zit aan de drank en gebruikt thuis veel geweld.’ Daar was ik even stil van. Het paste niet bij de vrolijke meid die ik net ontmoet had en me vertelde dat ze gebeden had of ze haar sponsor mocht ontmoeten. Ik neem me voor haar per brief te blijven bemoedigen.’

gissel
 
Wat is het verhaal van jouw sponsorkind?
Benjamin: “Ook als je je sponsorkind (nog) niet hebt ontmoet, is het goed om te beseffen dat ieder kind een eigen verhaal heeft. De brieven aan jou kunnen soms afstandelijk overkomen, zeker als de kinderen nog jong zijn. Maar jouw brieven aan hen zijn vaak levensveranderend. De kinderen verslinden de brieven; ze zien er echt naar uit. Bemoedig ze, spreek Gods waarheid over hen uit, vertel over je eigen leven en het leven in Nederland. En misschien ben je ooit in de positie om je sponsorkind in je armen te sluiten. Ik weet zeker dat het je leven zal veranderen.”
 
 
Benjamin Hoddenbagh
Muskathleet Ecuador 2016
 
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.