angeline

“Ik dacht dat deze orkaan het einde van de wereld was.” – Angeline

Door haar chronische botziekte kon Angeline geen kant op in de nacht dat orkaan Matthew over haar huis raasde. In een moment van paniek en angst vroeg ze God om hulp. Op dat moment kwam haar zus haar halen om haar naar het huis van de buren in veiligheid te brengen. Het huis van Angeline is compleet verwoest, maar haar familie is gelukkig helemaal veilig. Dankzij de partnerkerk van Compassion, Baptist Church of Picot, ontving ze zo snel mogelijk een noodhulppakket met eten, water en een hygiëne kit. De komende maanden zullen pittig worden, maar ze kan op de hulp van de kerk rekenen.

 
paudly

Pauldy Jeneus staat voor zijn huis in de kustplaats Les Ceyes. Het huis van zijn familie is compleet ingestort, maar Pauldy en zijn vier broers konden tijdens de orkaan wegkomen en hebben ‘alleen’ wat kleine snijwonden en blauwe plekken aan deze hachelijke uren overgehouden. En geen huis.
 
cassandra

“We zaten twee dagen vast op het dak van ons huis.” – Cassandra

Een grote watervloed, veroorzaakt door orkaan Matthew, overstroomde het dorp van Cassandra. Het water bereikte een hoogte van bijna twee meter en dwong Cassandra en haar familie op het dak van hun huis te vluchten. Op de foto wast Cassandra de kleding die ze heeft kunnen redden van de storm.

 
john-dee

John verwondde zijn vinger na het doorzoeken van wat er over is van zijn huis. Er lag een klein scheermesje verstopt tussen de stenen op de plek waar voor de storm zijn huis stond.

 
dorcy

“Wakker worden, wakker worden”.  – Dorcy

Deze woorden van haar oma zijn alles wat Dorcy zich nog kan herinneren van de nacht waarin orkaan Matthew in hun dorp tekeer ging. “Wakker worden, wakker worden”, hoorde Dorcy terwijl ze in het donker tuurde om te zien hoe haar oma haar in haar armen nam om haar in veiligheid te brengen. De orkaan verwoestte het huis waarin oma en Dorcy samen woonden. Op de foto staat ze voor wat ooit hun keuken was. Een ontwortelde boom fungeert als een schaduw voor haar keukenspullen.

 
 
Dankzij jullie vrijgevigheid kunnen we kinderen zoals Angelina, Pauldy, Cassandra, John en Dorcy helpen. Na de orkaan blijven we onderdak, hygiëne kits, voedsel en schoon water verstrekken zolang het nodig is.
 
Ondanks de vele uitdagingen doen we er alles aan om samen met onze kerkpartners de projectactiviteiten zo snel mogelijk weer op te starten, zodat we de kinderen kunnen helpen in hun geestelijk herstel en traumaverwerking.
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via www.compassion.nl/haiti. Hier kun je ook doneren aan het noodhulpfonds van Compassion.
 
 
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.