advocate-for-compassion-india-mealsSinds 1968 werkt Compassion in India om kinderen uit armoede te bevrijden. In 510 projecten in het oosten en zuiden van India krijgen meer dan 130.000 baby’s, kinderen en jongeren de liefde, aandacht, voeding, te doorbreken. onderwijs en medische ondersteuning die zij en hun familie nodig hebben om de cirkel van armoede

 
 
In het afgelopen jaar is ons werk in India steeds meer onder druk komen te staan. De fondsen die nodig zijn om de projecten open te houden, worden niet doorgelaten door de Indiase overheid. Als hierin de komende weken geen verandering komt, zullen veel projecten het risico lopen hun deuren definitief te moeten sluiten. Dat betekent dat de meest kwetsbare inwoners van India nog kwetsbaarder achterblijven.

Maar jouw stem kan ons helpen om samen te werken richting een oplossing.

Ontstaan van de beperkingen
In 2011 heeft de Indiase overheid forse wijzigingen doorgevoerd in de wetgeving rondom buitenlandse fondsen voor non-profitorganisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Dit maakt het voor de Indiase overheid mogelijk om beperkingen op te leggen aan non-profitorganisaties die niet overeenkomen met hun politieke ideeën.

Compassion heeft haar programma’s voor kindsponsoring, moeders en baby’s en jongeren altijd samen met lokale partners en binnen de grenzen van de Indiase wet uitgevoerd. In de 26 landen waar we werken houden we rekening met de lokale wetgeving en passen indien nodig onze programma’s aan.

Waarom de fondsen gestopt zijn
In februari van dit jaar heeft de Indiase overheid besloten alle fondsen tegen te houden, totdat de projecten goedgekeurd zouden worden.
Na maandenlang vergeefs te hebben geprobeerd om deze goedkeuring te krijgen, hebben we geconcludeerd dat deze procedure een afleidingsmanoeuvre is. Er is in de afgelopen negen maanden nooit uitgelegd waarom de goedkeuring nodig is.

 

india-blog-1

 

Veel van onze projecten proberen zo goed mogelijk de activiteiten voort te zetten met de minimale middelen die zij hebben. Om te bezuinigen wordt bijvoorbeeld op minder dagen een programma aangeboden, krijgen de kinderen snacks in plaats van volledige maaltijden en zijn er aangepaste lessen.

Maar het geld in de projecten raakt op en de financiële middelen zijn niet meer toereikend om de projecten op te houden. Ze missen de steun van onze giften om de kinderen de nodige zorg te kunnen bieden.

Compassion werkt nauw samen met de Indiase en de Amerikaanse overheid en heeft met respect voldaan aan alle eisen die de Indiase overheid stelt. De Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft namens ons gesproken met de betrokken ambtenaar in India. Desondanks zit er geen beweging in de situatie en blijft het onmogelijk om het geld op de projecten te krijgen.

Als er niet snel een oplossing komt, zullen we niet langer in staat zijn om de projecten in India open te houden. Dit betekent dat de levens van 130.000 baby’s, kinderen en jongeren en hun families van de ene op de andere dag ingrijpend veranderen.

 

advocate-for-compassion-india-mom

 

Wat jij kunt doen:
We hebben elk mogelijk gesprek gevoerd met de Indiase overheid in de hoop ons werk, de lokale partners, de kinderen en hun families te beschermen. Het is nu tijd om onze achterban van sponsors en ambassadeurs te vragen zich in dit gesprek te mengen en hun stem te laten horen.

Op 6 december heeft Compassion in de Verenigde Staten een gesprek met het Ministerie van Buitenlandse Zaken over de situatie van Compassion in India.

Er zijn twee manier om samen met ons de acties van onze Amerikaanse collega’s te ondersteunen en je stem te laten horen voor de kinderen in India:

1. Bid met ons mee voor:

  • Onze projecten die het Compassion-programma in India uitvoeren. Hoewel ze weinig middelen hebben, dat ze toch mogelijkheden vinden om te zorgen voor de kinderen.
  • Hoge functionarissen in de Indiase overheid. Dat zij besluiten om het werk van Compassion in India doorgang te laten vinden.
  • Het gesprek op 6 december van Compassion International met het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken over de situatie in India. Wil je bidden voor de medewerkers die dit voorbereiden en dat de Amerikaanse overheid positief zal reageren en zal opkomen voor de belangen van deze kinderen in India?
  • Wil je bovenal bidden voor de kinderen die in armoede leven in India en hierdoor het hardst getroffen worden? God laat niet los wat Hij is begonnen.

2.  Deel onze social media berichten in jouw netwerk
Je kunt ons helpen de bewustwording in het Westen te vergroten door dit bericht in jouw netwerk te delen en te laten merken dat je net als wij dit onrecht niet langer kunt aanzien.

 

advocate-for-compassion-india-girl-letter

 
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.