dec 8 2016

Hoe is het nu in India?

thank-you-for-advocating-for-children-in-poverty-in-indiaOp 6 december kregen onze collega’s van Compassion International de mogelijkheid om bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de VS aandacht te vragen voor de situatie van Compassion in India. In de aanloop naar deze dag zijn er door sponsors, donateurs en partners van Compassion meer dan 33.000 brieven naar het congres gestuurd!

Wereldwijd hebben sponsors hun stem op sociale media laten horen voor de kinderen in India. We zijn enorm dankbaar voor de bewogenheid en passie die we de afgelopen dagen hebben gezien en gevoeld.

 

Uitkomst gesprek Ministerie Buitenlandse Zaken

Uit het gesprek met het Ministerie is het volgende naar voren gekomen:

  • Het werk van Compassion wordt volledig ondersteund en aangemoedigd door het zogenaamde House Foreign Affairs Committee.
  • Wij staan niet alleen in deze uitdaging. In de afgelopen twee jaar hebben 11.319 andere non-profit organisaties gekampt met dergelijke uitdagingen. In vergelijking met twee jaar geleden is het aantal organisaties in India waarvan de financiering uit het buitenland komt, bijna gehalveerd.
  • We hebben alles gedaan wat we kunnen doen om te voldoen aan alle verzoeken van de Indiase regering.
  • Als er niets verandert, is er een mogelijkheid dat de financiële middelen van Compassion India opraken. Ondanks dat we momenteel beperkt zijn om de kinderen volledig te ondersteunen in de projecten, zitten we niet stil. We volharden in werk en gebed om de kinderen in India te blijven ondersteunen. Bid je met ons mee?

 
Dus, wat gebeurt er nu?
Werken via internationale politieke kanalen kost tijd. We willen graag snel positieve veranderingen zien, maar het zal enige tijd duren voordat we hier meer over weten. We hopen voor het einde van januari een update te kunnen geven.
 
We voelen ons enorm bemoedigd om samen met jou en alle andere sponsors op te trekken om kinderen uit armoede te bevrijden. We blijven bidden dat we dat ook in de toekomst in India kunnen blijven doen.
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.