Brieven van de sponsor zijn waardevol voor sponsorkinderen!
Deze brieven zijn een bericht van de andere kant van de wereld. Iemand die je nog nooit ontmoet heeft, sponsort jou en neemt ook nog de tijd om je een brief te schrijven. Hij vertelt over zijn leven en stuurt een foto van zijn gezin. Je voelt je een beetje onderdeel van zijn familie en het geeft je een bijzonder gevoel.

 

Supakan Yohae (10) woont in Kotah, Thailand. Tijdens het regenseizoen brengt ze vele uren thuis door met het herlezen van de brieven van haar sponsors. Ze doet dit samen met haar broer of zus en samen leren ze de Bijbelteksten uit hun hoofd die haar sponsor schrijft. “Ik bewaar mijn brieven in de kast, daar klem ik ze tussen de kussens. Zo worden ze niet vochtig en kan ik ze elke dag zien en makkelijk pakken als ik ze weer wil lezen. Het leukste van de brieven vind ik de foto’s. Soms zie ik daarop dat ze in de sneeuw staan en soms staan ze op het strand. Als ik ernaar kijk, is het net of ik ook even in die wereld ben.”

 

Fedeline Millien is 18 jaar en woont in Lascohobas, Haïti. Sinds 2005 wordt ze gesponsord door de familie Brouwer uit Elburg.
“Mijn sponsor schrijft me vaak en ik schrijf zo’n vijf brieven per jaar terug. Ze schrijft altijd dat ze van me houdt en dat God ook van mij houdt. Als ik dat lees, voel ik dat ze mij speciaal vindt. Ook stuurt ze me vaak foto’s van haar gezin en de plaats waar ze woont. Ze schreef in haar brief een keer over Hebreeën 13, vers 1. ‘Laat de broederlijke liefde blijven.’ Deze Bijbeltekst onthoud ik nog steeds! De brieven bewaar ik in een speciaal vakje in onze kast. Deze kan op slot, en ik ben de enige die de sleutel heeft. Zo kan niemand aan mijn brieven komen. Ik heb ze dan ook nog allemaal van de afgelopen 11 jaar!”

 

 

Jouke en Henny Brouwer (sponsors van Fedeline):
“We bewaren de brieven van Fedeline in een plakboek. Zeker als je een kind al langere tijd sponsort, is het leuk om af en toe terug te kijken naar hoe het kind zich heeft ontwikkeld. Soms zit er ook best lange tijd tussen de brieven, en dan is het handig om even terug te kijken naar waar je het over gehad hebt als je weer terug schrijft. Dat schrijft een stuk makkelijker, zeker als je sponsorkind niet zo’n schrijver is (maar daar is bij Fedeline geen sprake van trouwens).”

familie-brouwer2

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.