Is het jou ook opgevallen? Op heel veel uitingen van Compassion vind je bovenin de hoek een blauw vierkantje. Regelmatig krijgen we er vragen over. Is het een foutje, of staat het ergens voor?

Het is zeker geen foutje! Anders zou dit foutje wel heel consequent zijn doorgevoerd 😉 Ons blauwe vierkantje staat symbool voor een opdracht uit de Bijbel. In Leviticus 23:22 staat: ‘Ga bij het binnenhalen van de oogst niet tot aan de rand van de akker en raap wat blijft liggen niet bijeen, maar laat het liggen voor de armen en de vreemdelingen. Ik ben de Heer, jullie God.’  In The Message staat er:

 

When you reap the harvest of your land, don’t reap the corners of your field or gather the gleanings. Leave them for the poor and the foreigners. I am God, your God.


‘Niet van mijzelf’

Voor David (19) kwam dit vers nog niet zo lang geleden tot leven. Hij vertelde eerder in een blog: “Ik werk fulltime en gaf weinig geld weg. Totdat ik iemand van Compassion hoorde spreken over een verhaal uit de Bijbel. Het ging erover dat een boer niet al het graan van zijn veld mocht halen, maar wat restjes moest achterlaten voor de armen. Ik leerde dat het geld dat ik verdien niet van mezelf is, maar van God. Ik wilde een deel ervan teruggeven en ik besloot dat te doen door een kindje te sponsoren.”

Ben jij op zoek naar een manier om dit vers handen en voeten te geven? Laat dan net als David een randje van je akker staan en sponsor vandaag nog een kind.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.