jun 6 2017

Bid om een wonder

Een paar maanden geleden was ik in Ethiopië. Ik heb prachtige foto’s van kinderen uit Compassion-projecten die me letterlijk plat knuffelen. Zelfs als de omstandigheden slecht zijn, zijn kleine kinderen vaak goed in staat kind te zijn. Deze foto laat dat zien, vind ik. Het kleine meisje met de streepjestrui springt er voor mij uit. Wat een prachtige, stralende kleuter.

Ik mocht bij dit meisje op huisbezoek. Het meisje zat inmiddels in een Compassion-project. Ze kon naar school, kreeg gezondheidszorg en aandacht. Haar moeder ging naar de kerk en was vrijwilliger in het project geworden. Toch zag ik nog steeds veel verdriet in de ogen van de moeder. Ze vertelde me dat haar zorgen niet minder waren geworden. Het kleine beetje geld dat ze verdiende werd haar vaak afhandig gemaakt door haar aan alcohol verslaafde echtgenoot. Wie tussen de regels door luisterde, kon zich voorstellen welke taferelen zich nog meer afspeelden in dat kleine huisje. Mijn hart brak. Voor de moeder en de kinderen.

Als je vader alles opdrinkt
Hoeveel geld je ook hebt, als je vader alles opdrinkt en geen veiligheid biedt, dan is het lastig om op een goede manier op te groeien. En dus deed ik dat huisje wat ik net van de projectdirecteur gehoord had: “Als je niet meer weet hoe je hulp moet bieden, dan bid je om een wonder.” En dat deed ik. In het vaste vertrouwen dat God wonderen doet.

Daarna moest ik weer gaan. In het busje terug praatte ik over hoe het nu moest met dat gezin. Een van mijn collega’s zei: “Waar Compassion ophoudt, gaat de kerk verder. Ouderlingen zullen bij dit gezin langsgaan om de vader te spreken, voor hen te bidden en te kijken hoe zij een bijdrage kunnen leveren.” Wat een genade dat Compassion altijd samenwerkt met de lokale kerk en samen God weerspiegelen!

Goed nieuws
Onlangs kreeg ik een mailtje van mijn Compassion-collega uit Ethiopië die met mij bij het bezoek was. Hij schreef:

Herinner je het bezoek aan deze familie nog? Het was een gebroken gezin. De vader en moeder lagen in scheiding omdat hij altijd dronken was en geen christen. De moeder is Jezus gaan volgen. Je hebt dit gezin bezocht en gebeden om Gods ingrijpen. En weet je wat er is er gebeurd? Nog diezelfde maand is de vader tot geloof gekomen en is het gezin weer herenigd! God heeft grote dingen gedaan. En de vader zal binnenkort gedoopt geworden!

Ik heb wéér kippenvel. Ik ben zo dankbaar voor wat God heeft gedaan in dit gezin! Nu is er écht hoop. Als de vader zijn verantwoordelijkheid gaat nemen, kan er in dit gezin een enorme verandering komen.

Ook door jou heen
God wil grote dingen doen, door ons allemaal. Op welke plek we ook zijn. Hij vraagt om te luisteren naar Zijn stem en te gehoorzamen. Ik wil je aanmoedigen om te bidden voor wonderen in situaties waarin jij je machteloos voelt.

God spreekt. Ook vandaag. Ook door jou heen.

Nienke Westerbeek
Directeur Compassion Nederland


1 reactie Reageer
  1. Wiert Paul Berghuis
    jun 18, 2017
    at 16:59

    Wat een geweldig en bemoedigend verhaal! Het motiveert me om vooral door te gaan met het sponsoren en helpen van deze kansarme kinderen.

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.