De schoolvakantie staat weer voor de deur. Schooltassen kunnen dus weer opgeborgen worden tot na de zomer. Alles eruit wat er in zit: boeken, rekenmachine, etui, broodtrommeltje en wie weet wat nog meer. In veel landen waar Compassion werkt, is geen zomervakantie, maar juist een vakantie in december. Veel kinderen gaan dus gewoon nog naar school de komende weken. Benieuwd wat er nou bij hen in de schooltas zit? We vroegen het aan Reine (Togo), Cyrene (Filipijnen) en Joseph (Kenia).
 


Reine Aleke is 7 en zit in groep 3 van de basisschool in Badja (Togo).
 
“In mijn tas zitten mijn schoolboeken, schriften en mijn pennenblikje. Ik heb ook een paar flessendoppen bij me omdat ik die gewoon mooi vind en mijn moeder heeft een zakje met lekker ruikende kruiden gemaakt. Daardoor ruikt het super lekker als ik mijn tas opendoe om een boek te pakken.”
 
Cyrene Sydney Inot is 12. Ze woont op de Filipijnen en zit in groep 8 van de basisschool in Lazi, Siquijor. Ze woont ongeveer een kilometer van school en gaat meestal met de fiets naar school. Soms heeft ze geluk en brengt haar vader haar op zijn motorfiets.
 
“Ik heb mijn schoolboeken bij me en de schriften waar ik huiswerk in maak. Ook heb ik wat potloden bij me. Mijn hartjespuntenslijper vind ik zo leuk!
Gisteren heb ik een papieren matje gevlochten, die heb ik mee naar school genomen om aan mijn vriendinnen te laten zien. Mijn moeder heeft rijst gekookt en een ei gebakken, dat kan ik vanmiddag opeten. Niet alle kinderen hebben eten bij zich. Dat vind ik niet leuk, dus dan deel ik mijn eten met hen.”
 
Joseph Ngigi uit Kenia is 11. Dit zit in zijn tas:
 
“Ik moet ongeveer 15 minuten lopen naar school. Op school kun je wel eten en drinken krijgen, maar dat kost geld. Daarom geeft mijn moeder me altijd wat te drinken mee en soms wat te eten als er wat over is van de vorige avond. In mijn tas zitten al mijn boeken en schriften. Mijn boeken zijn wel een beetje versleten omdat mijn oudere broers en zussen deze ook hebben gebruikt. Zij zijn ook allemaal naar school gegaan en dat is best bijzonder, want veel kinderen uit mijn buurt kunnen nooit naar school.” 
 
Tip: vraag in de brief aan je sponsorkind eens wat er in zijn/haar schooltas zit!
 
 
 


2 reacties Reageer
 1. jul 7, 2017
  at 17:34

  Mooi om te lezen! Prijs de Here voor de mogelijkheden die deze kinderen krijgen via Compassion. Ga zo door!

 2. Miranda
  jul 7, 2017
  at 22:03

  Wat een leuk idee om dit te delen!!!

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.