David, Florian, Kiki en Jayden gingen op reis naar het land van hun sponsorkindje en zagen hem of haar in het echt. Hoe cool is dat! Ook voor de sponsorvriendjes een dag om nooit meer te vergeten… Misschien is het voor jullie gezin ook een idee.


 
 
 
Jayden (7)
“Op vakantie in Indonesië bezochten we ons sponsorkindje Marsya (8). We gingen eerst een gebouwtje in, dat bleek de kerk te zijn. Er werd voor ons gedanst, Marsya deed ook mee. Na het dansen kregen we van alle danseressen een soort knuffel: hun neus tegen onze neus. Heel grappig! Later gingen we naar Marsya’s huis. Hun keuken was eigenlijk alleen een emmer met een pannetje erop. We kregen van Marsya’s oma soort oliebolletjes te eten, niet echt lekker, maar ik heb ze gewoon opgegeten. Omdat er weinig plek was, ging ik buiten bellenblazen. Daar kwamen veel kinderen op af. Dan maakt het helemaal niet uit dat je elkaar niet verstaat.”
 
Florian (13)
“Mijn familie en ik gingen met een Compassion-reis naar Tanzania. We zagen daar veel over wat Compassion doet en mochten ons sponsorkind Shedrack (10) ontmoeten. Hij was er eerst niet, er was iets mis gegaan, maar Compassion heeft er dezelfde dag nog voor gezorgd dat we hem konden ontmoeten. Shedrack dacht die ochtend nog gewoon naar school te gaan, maar hoorde opeens dat hij zou gaan vliegen! Omdat hij later kwam dan de rest, mocht hij ook langer blijven.

Hij is mee gegaan naar ons hotel. Daar hebben we hem cadeautjes gegeven, met de frisbee gespeeld en samen met hem gebeden. Na de reis hebben we met ons gezin geld gespaard voor Shedracks familie. Ze hebben daardoor hun huisje kunnen afbouwen.”
 
Kiki (11)
“Ik ben met mijn familie op vakantie geweest naar Indonesië. Daar hebben we ons sponsorkindje Agus (7) ontmoet. Het was geweldig om hem in het echt te zien! We hadden twee tassen vol met leuke dingen meegenomen: ballonnen, boekjes, pennen, van alles. Vooral de waterpistooltjes vonden ze heel erg leuk. We zijn ook met de familie van Agus naar de supermarkt geweest en hebben daar een zak rijst van 25 kilo en andere boodschappen voor ze gekocht.

Toen de mevrouw van de winkel hoorde dat we dit voor Agus en zijn familie kochten, kregen we er gratis nog een zak rijst bij. Ze waren daar zo blij mee! Het was wel grappig dat Agus geen snoepje wilde uitzoeken in de winkel. ‘Dat hoef ik niet, want dat is slecht voor mijn tanden,’ zei hij. Door deze ontmoeting heb ik geleerd hoe gaaf het is om iemand iets te geven. Nog leuker dan zelf iets te krijgen!”
 
David (12)
“Het was heel speciaal voor mij om Dilan te ontmoeten. Wij komen allebei uit Colombia. Toen ik een peuter was, ben ik geadopteerd door mijn Nederlandse vader en moeder. Dilan is ons sponsorkind, hij woont nog steeds in Colombia. Dat is dus wel uniek! Ik vond het heel fijn om in het land te zijn waar ik ben geboren. De ontmoeting met Dilan was best wel spannend. Ik vond het vooral bijzonder dat hij mij cadeaus gaf, terwijl hij zelf best wel arm is.

Het was gaaf om met Dilan te voetballen, het is een hele leuke jongen, ik kon goed met hem overweg. We schrijven nu brieven naar elkaar, Dilan kan erg goed tekenen. Verder bid ik elke avond voor hem als ik in mijn bed lig.”
 
Zelf je sponsorkind ontmoeten? Neem eens een kijkje op www.compassion.nl/bezoeken
 
 
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.