Als Amelius Bos naar een zakelijke conferentie in Rio de Janeiro moet, is de beslissing snel genomen. Hij neemt zijn vrouw Mariska mee en samen zullen ze ook hun Braziliaanse sponsorkind Vitoria (14) bezoeken.

 
Na de conferentie vliegt het stel naar Fortaleza, waar ze verblijven in een hotel vlakbij Vitoria’s Compassion-project. Ze worden de volgende dag opgehaald door lokale Compassion-medewerkers. Amelius: “Het viel ons direct op dat projectgebouw stevig beveiligd werd. Eenmaal binnen voelden we direct de goede sfeer direct. We werden ontzettend liefdevol ontvangen!”
 
Al snel wordt het stel voorgesteld aan Vitoria, hun sponsorkind sinds 2006. Mariska: “Met enkele brieven per jaar is het soms lastig echt contact te leggen. Maar ineens stond ze daar echt!” Bij de ontmoeting zijn ook Vitoria’s zusje Amanda en haar nichtje aanwezig. De meiden vinden alles geweldig. “Wij zijn zo onder de indruk van het Compassion-project. Zoveel kinderen van alle leeftijden die nu kans hebben op een toekomst zonder armoede. Schone douches, gezond warm eten, alle ruimte om te spelen; een heerlijke plek!”
 
’s Middags gaat het gezelschap naar Vitoria’s huis, in een gevaarlijke buitenwijk. Amelius: “Haar moeder kwam even van haar werk af om ons te ontmoeten. We gaven cadeautjes zoals chocoladeletters en pepernoten, fotoboeken en een Spakenburgs schort. Heel bijzonder was het afscheid waarbij we intens voor elkaar gingen bidden, juist ook voor ons in Europa.”
 
Na het bezoek, neemt het stel de meiden mee op stap. “Alles was nieuw voor ze: shoppen, eten bij McDonalds en de rit naar het hotel. Vitoria had de zee nog nooit in het donker gezien en stond voor het eerst van haar leven in een lift. ’s Avonds liepen we op blote voeten door de zee. Ik weet zeker dat we dit allemaal nooit meer vergeten!”
 
Eenmaal thuis willen Amelius en Mariska niets liever dan anderen aanmoedigen hun sponsorkind te bezoeken. “Samen met Compassion is het goed te regelen. Het is echt de moeite en het geld waard. Het is een levenservaring die je eens in de tien jaar meemaakt. En voor je sponsorkind is het een ervaring voor zijn of haar hele leven. De ultieme bemoediging!”
 
Meer informatie over het bezoeken van je sponsorkind tijdens een Compassion-reis of jouw eigen reis vind je op onze website.

 
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.