Ieder jaar krijgen alle kinderen in de Compassion-projecten een cadeau tijdens de viering van geboorte van Jezus. Voor veel kinderen is dit het enige cadeau dat ze in een jaar krijgen. Benieuwd wat de kinderen krijgen? Kijk mee…

 

 

 

Kinderen die in armoede opgroeien krijgen zelden iets voor zichzelf. Tijdens de Kerstviering op het Compassion-project krijgen alle kinderen een cadeau. Met dit cadeau willen we de kinderen laten weten dat God de wereld het grootste cadeau allertijden heeft gegeven: Zijn Zoon, de Here Jezus. Het cadeau wordt gekocht door een projectmedewerker die het kind kent en dus precies weet wat het kind nodig heeft.

#1 KLEDING
Een veel gekozen cadeau voor de kinderen is kleding. Het is iets dat ze dagelijks kunnen gebruiken en de kinderen zijn apetrots om hun nieuwe outfit te showen als ze naar de lessen op het Compassion-project komen. Alexandra (7) uit Peru was dolgelukkig met haar nieuwe setje kleding: “Ik heb kleren én schoenen gekregen. Precies waar ik om gebeden heb!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#2 VOEDSELPAKKET
In Ghana kregen de kinderen vorig jaar allemaal kleding als cadeau. Omdat de kinderen allemaal nog netjes gekleed waren en veel ouders moeite hebben met het dagelijks voeden van hun gezin, kozen de projectmedewerkers er voor om de kinderen allemaal een groot voedselpakket te geven als kerstcadeau.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#3 SPEELGOED
Kinderen mogen kind zijn en heerlijk spelen. Daarom wordt regelmatig gekozen voor speelgoed als kerstcadeau. Zeker voor jonge kinderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#4 BEDDENGOED
Veel kinderen die in afgelegen gebieden in Thailand wonen, hebben geen goede slaapplaats. Daarom kregen de kinderen warme dekens en ander beddengoed.

 

#5 ZELF KIEZEN
Op sommige projecten in Indonesië krijgen de kinderen een waardebon waarmee zij zelf een cadeau kunnen uitzoeken. Hiervoor maken ze eerst een ‘plannetje’ dat ze bespreken met de projectmedewerker en samen kiezen ze dan een passend cadeau. Dit leert kinderen ook om goed met geld om te gaan.

Help jij ook mee om kinderen in armoede een cadeau te geven tijdens de viering van de geboorte van Jezus? Geef dan een gift aan het Compassion Kerstfonds. Vanuit dit fonds geven we alle kinderen een cadeau van ongeveer € 15.

 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.