“Mijn naam is Francis. Ik groeide op in een gezin met twee broers en twee zussen, in een redelijk normale omgeving. De verdwijning van mijn vader – volgens mijn moeder was hij gestorven, maar zijn begrafenis hebben we nooit bijgewoond – dwong ons om te verhuizen naar de tweede grootste sloppenwijk van Kenia genaamd Mathare.

Het leven in de sloppenwijk was niet makkelijk. We gingen geregeld met honger naar bed en vaak moesten we op straat bedelen voor eten en geld. Doordat mijn moeder als schoonmaakster in een lokale kerk ging werken, kwam ik rond mijn vijfde bij Compassion terecht.

Andere wereld
“Ik zag veel geweld; mijn stiefvader sloeg mijn moeder. Ik snapte niet wie ik was en waarom ik bestond. Mijn sponsor Joseph Keller, een geweldige en trouwe vader uit Texas, stuurde mij brieven en foto’s die lijnrecht tegenover mijn wereldbeeld stonden. Hij liet me zien dat een beter leven en trouwe vaders wél bestonden. Dankzij mijn sponsor gaf ik mijn leven aan Christus en begreep ik mijn doel en identiteit in Hem.”

Gebroken hart
“Mijn leven ging de goede kant op, maar mijn moeder werd ziek. Ik verloor mijn stiefvader en halfzusje aan HIV en mijn moeder stierf niet veel later. Mijn hart brak, maar mijn geloof gaf mij hoop en hielp me om mijn gewelddadige stiefvader te vergeven. Compassion kwam ons tegemoet in de begrafeniskosten. Ze zorgden dat mijn zus de baan van mijn moeder kon overnemen en dat de kok van het project extra eten voor ons apart hield.

Ik leerde dansen, zingen, leidinggeven en werken met computers. Op de middelbare school werd ik verkozen tot plaatsvervangend hoofd van de studentenraad. Doordat ik uitblonk op school, kon ik terecht bij het leiderschaps- en ontwikkelingsprogramma van Compassion en kon ik verder studeren. Ook op de universiteit gebruikte God me. Ik leidde aanbiddingsdiensten op school en werd verkozen tot secretaris van de studentenraad, omdat ik bedrijfskunde studeerde.”

Voor God leven
“Al deze verantwoordelijkheden hadden één ding gemeen: God vertrouwde mij jonge mensen toe. Twee jaar geleden zette ik Life Youth Fellowship op, waarmee we jonge mensen in de sloppenwijken uitrusten om voor God te leven. De dingen die ik dankzij Compassion heb geleerd, zoals wat mijn identiteit in Jezus is, vormen de basis voor onze lessen. Ik ben dankbaar dat Rich van Pelt uit Colorado, een man met passie voor jongeren, besloot om mij te sponsoren voor het leiderschaps- en ontwikkelingsprogramma. Die ene daad veranderde mij en mijn generatie.

Ik droom ervan om een internationale jeugdbeweging te leiden, één van de grootste aanbiddingsleiders te worden en een bedrijf op te richten dat muziek-, dans- en aanbiddingslessen aanbiedt. Ik wil Life Youth Fellowship uitbreiden naar de rest van Afrika en de wereld, in de naam van Jezus. Ik wil zelf een gezin stichten met Jezus als hoeksteen. Ik wil de wereld achterlaten als één groot aanbiddingscentrum.”

 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.