Trots laat hij mij de foto’s zien. Van z’n nieuwe kleren. En van een tafel met daarop kolen, uien, tomaten en bonen. Het kleine winkeltje dat zijn moeder is gestart om het gezin wat meer inkomsten te geven. En nog een foto: ‘Dit is mijn nieuwe bed!’ Ik herinner me nog het krappe tweepersoonsbed voor het hele gezin tijdens mijn eerste bezoek. Nu staat er een stevig stapelbed. ‘Ik slaap hier!’ Hij wijst het bovenste bed aan. ‘Alleen?’ vraag ik. Ja, knikt hij blij. In dat hele kleine huisje, waarin alles en iedereen op elkaar gestapeld wordt, heeft hij zijn eigen plekje.


 
Hoe hij daaraan komt? Van de gift die wij vorig jaar gaven nadat het vakantiegeld binnen was.
De begeleider van Rollins laat me alle rekeningen zien. ‘Jullie gift was echt een geschenk uit de hemel. Zijn stiefvader was tijdens een bouwvakklus van het dak gevallen en kon enkele weken niet werken. Toen het bericht van Compassion kwam dat de sponsors van Rollins een extra gift hadden gegeven, was dat Gods antwoord op hun zorgen.
 
Misschien heb jij er ook nog nooit bij stilgestaan (net als ik, voor ik bij Compassion ging werken) dat je het gezin nog een extra impuls zou kunnen geven door jaarlijks een bedrag over te maken. Stel je voor dat het jou lukt om ervoor te zorgen dat jouw sponsorfamilie een nieuw dak krijgt, zodat de matrassen in regentijd nooit meer nat worden. Of dat jouw gezin twee geiten of 10 kippen kan kopen zodat ze melk en eieren kunnen verkopen en zo elke week een beetje extra te besteden hebben. Of dat ze eindelijk een echt bed of matras kunnen kopen…
 
Compassion geeft nooit direct jouw geld aan het sponsorgezin, maar kijkt samen met het gezin wat het meest nodig is. Als je echt een wat groter bedrag wilt geven (bijvoorbeeld 150 euro of meer) en je hebt daar ideeën over: laat ons dat dan weten. Wij nemen dan contact op met het project en zij kunnen laten weten waar het gezin het meest mee geholpen zou zijn en vertellen je dan ook wat dat ongeveer kost. Met ons nieuwe IT-systeem gaat dat tegenwoordig best snel, ook al woont jouw sponsorkind in een afgelegen gebied.
 
Ik hoop dat je aan het einde van deze blog niet denkt: ‘Oh, Compassion wil nog meer geld van me.’ Ik vermoed dat er nog meer sponsors zijn die dit niet wisten en nu op een nieuw idee zijn gebracht!
 
Nienke

 
Meer weten over een extra gift? Bekijk deze pagina en ontdek op welke manier jij iets extra’s kunt geven aan je sponsorkind, zijn/haar familie of project.

 
 

© 2011-2018 Compassion Nederland. Alle rechten voorbehouden.